1971-8 Najaarsveldproef

Op 28 augustus 1971 werd in het jachtveld te Holthe de najaarsveldproef gehouden. Het weer werkte die dag niet mee: in de ochtend een harde wind en inde namiddag bijna storm. Vanzelfsprekend hielden de hoenders niet met dit weer. Op honderd meter en mee kwamen ze op de wieken, hetgeen een nadelige invloed had op et werk van de honden.

Er deden 12 honden mee in de gebruikshondenklas en slechts 1 in de jeugdklas. Er werd slechts 1 hoen geschoten, zodat het apport van de honden niet kon worden beoordeeld.

Verslag winnende hond:

De Beauharnais van ‘t Poldertje (eig. en voorjager Ir. A.J. Markvoort te Zwolle). De hond gaat in vlotte galop, maar maakt nogal diepe slagen. Trekt over kleine afstand aan op de hoenders, staat voor, maar de hoenders zijn ril en gaan op. Hij war er iets te kort opgelopen. Een gehoorzame, prettige hond. In zijn tweede loop flankeert hij wederom goed, zelfs in een zeer zwaar aardappelgewas. Stoor fazant op zonder voorgestaan te hebben. Door zijn ijver, gehoorzaamheid en passie geeft hij een aantrekkelijke voorstelling.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 219