1983-04: Kampioensvoorjaarsveldwedstriijd

De kampioensvoorjaarsveldwedstrijd van onze vereniging werd op 22 april 1983 gehouden in Ter Hole in de gemeente Hontenisse. Er waren 15 honden ingeschreven in de openklas, waaronder 8 Drentsche Patrijshonden. In de jeugdklas waren 12 honden, waarvan 6 Drenten. Alle honden konden voor de patrijzen worden gebracht. Er werden twee kwalificaties behaald, één in de openklas en één in de jeugdklas. Als nummer één met ‘Zeer goed’ werd geplaatst: Boaike Astha van Bircmede, eigenaar en voorjager de heer H. Companjen.

Boaike kreeg van de keurmeesters het volgende verslag:
‘Een hond die jagen en gaan kan. Heeft daarbij een mooie kophouding en neemt de slagen mooi op de wind. Krijgt in twee beurten geen wild. In de derde beurt krijgt de hond een grote tarweakker. Ook hier weer hetzelfde goede beeld en dat moet succes opleveren. De hond staat enkele malen voor op een oplopend koppel, waarop hij tenslotte scoort. Is rustig bij het punt en bij het opkomen.’

De keurmeester de heer Rooyakkers Sr. zei in zijn mondelinge verslag nog nooit zo’n goede Drent te hebben gezien en hij heeft toch achter wat aangelopen.

In de jeugdklas werd Donja van mw. G.M. Companjen-Juffer (eigenaar en voorjager) eveneens als eerste geplaatst met de kwalificatie ‘Zeer Goed’. Een bijzonder goede dag dus voor de heer en mevrouw Companjen en een beloning voor hun enthoudsiasme.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 262