1984-04: Kampioenschapsvoorjaarsveldwedstrijd

Op 26 april 1984 hield onze vereniging haar kampioenschapsvoorjaarsveldwedstrijd in de omgeving van Ter Hole. In de openklas behaald één Drent een kwalificatie, Boaike Astha van Bircmede (eigenaar en voorjager de heer H. Companjen) werd tweede geplaatst met de kwalificatie ‘Zeer Goed’.

Uit het verslag van keurmeesters: Jaagt zeer gericht, in schitterende stijl, snel met zeer goede kophouding en energieke, felle en zeer typische galop. Toont een briljant zoekpatroon met ideale breedte en diepte in de slagen. Werkt daarbij fel en zeer bewust en is goed gehoorzaam. Gaat in tegenstelling tot alle andere honden makkelijk over de voetverwaaiing en zoekt en vindt steeds het directe contact. Speelt tot driemaal toe zeer fraai in op patrijzen; doet echter eenmaal een koppel patrijzen en eenmaal een enkel hoen, aantrekkend vliegen voordat de voorjager is genaderd; rondt één punt op een koppel patrijzen nagenoeg correct af. Het was een waar genoegen deze hond te zien werken; we onthouden hem nochtans de hoogste kwalificatie en de eerste plaats omdat hij tot tweemaal toe zeer ernstig in de fout ging bij het tot stand komen en het afronden van een punt.

In de openklas werd ook een ‘Eervolle vermelding’ toegekend en in de jeugdklas waren twee kwalificaties en een eervolle vermelding.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 268