1986-04: Kampioenschapsvoorjaarsveldwedstrijd

Op 24 april 1986 hield de vereniging haar kampioenschapvoorjaarveldwedstrijd in de omgeving van Ter Hole. Om zoveel mogelijk dekking op de velden te krijgen wordt onze voorjaarswedstrijd zo laat mogelijk in april georganiseerd. In 1986 groeide er eind april door het koude voorjaar nog niet zoveel op de velden. Net zoals op de veldwedstrijden van andere jachthondenverenigingen werden er dit voorjaar om deze reden weinig kwalificaties toegekend. Slecht 2 of 3 over meerdere veldwedstrijden waaraan 30 à 40 honden meededen. Wel kon worden vastgesteld dat de motivatie van de voorjagers en de kwaliteit van de aanwezige honden duidelijk was gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Bijzonder positief was dat er in de jeugdklas 12 honden deelnamen (in 1985: 3 stuks). Er waren nieuwe voorjagers met veelbelovende honden. Het veld was goed bezet met wild, zodat bijna iedere hond in het hem aangewezen deel van het veld patrijzen aantrof.

In de openklas wordt als 1ste geplaatst: Boaike Astha van Bircmede, eigenaar/voorjager de heer H. Companjen. Daarmee werd Boaike winnaar van de Jonkvrouw A.J.M. van der Heyden van Doornenburg Wisseltrofee.

In de jeugdklas was de eerste plaats met kwalificatie ‘Goed’ voor Bo (eigenaar J.B. Luten, voorjager mw. G.M. Companjen-Juffer). Bo werd hiermee winnaar van de Perdix-wisselprijs.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 282