1986-09: Najaarsveldwedstrijd

De najaarsveldwedstrijd van onze vereniging werd op 20 september 1986 gehouden in de prachtige velden rond Anderen en Eext in Drenthe. Het i niet voor niets geweest dat voorjagers met goede honden aan de lijn enthousiast zijn gemaakt voor het veldwerk en dat er theorie-avonden zijn georganiseerd en dat op kleine schaal honen in privé-terreinen voorgejaagd konden worden. Er werden 7 kwalificaties en 3 Eervolle vermeldingen behaald!

Het lukt om de begeleiders om bijna elke hond voor wild te krijgen. Een oplettende keurmeester verwonderde zich over het feit dat zowel in de jeugd- als in de openklas de gekwalificeerde honden een familieband bleken te hebben.

Tijdens de prijsuitreiking zei een keurmeester dat , indien er voldoende kwaliteit aanwezig is, het Continentaal II systeem evenzeer va niveau kan zijn als andere systemen, mits toegepast op de daarvoor geschikte kleinere percelen, zoals die in Eext en Anderen.

De Nimrodprijs voor de beste Drentsche Patrijshond in de openklas ging naar Boaike Astha van Bircmede van de heer Companjen en de Suze Markvoortbeker voor de beste Drentsche Patrijshond in de jeugdklas naar Donjad van de heer Koetje.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 290