1988-06: Kampioenschapsclubmatch 40 jarig jubileum

Onze vereniging organiseerde op 25 juni 1988 een Kampioenschapsclubmatch in de Markthal in Barneveld. Vanwege het 40-jarig bestaan van de vereniging was er aan deze clubmatch een feestelijk tintje gegeven. Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten, werden door een jachthoornkorps enige jachtsignalen ten gehore gebracht. Verschillende dames en heren hadden zich in Drentsche klederdracht gestoken en stonden de hele dag iedereen met raad en daad bij.

Er waren video-opnamen te zien over o.a. jachtopleiding. Dit werd verzorgd door de heer W. Klijsen. Tijdens de middagpauze gaf de Gebruikshondencommissie een demonstratie van enkele onderdelen van de jachthondenproeven. De bezoekers konden zo een idee krijgen van wat er met een hond te bereiken is, als men met de hond wil werken.

Na de keuring werd de hal vrijgemaakt voor het houden van een Drentsche maaltijd. De tafels, opgesteld in een U-vorm, waren feestelijk gedekt en boden plaats aan ruim 200 mensen, waaronder alle ereleden, zodat mevrouw A.E. Crol-van Heek ook weer eens in ons midden vertoefde. Er werden, soms zelfs via de microfoon, heel wat leuke herinneringen opgehaald. Tijdens de maaltijd werd er verschillende keren opgetreden door de Drentsche Schaopendaensers uit Eext. Veel leden maakten gebruik van de gelegenheid om mee te dansen.

Ondanks de grote concurrentie van de E.K.-voetbalfinale, viel het aantal absenten onder de ingeschreven honden erg mee. De leden konden ‘s middags in het restaurant de wedstrijd volgen en ook in de hal waren enkele Tv-toestellen geplaatst. Tweemaal werden de keuringen onderbroken door een daverend gejuich na een doelpunt van Oranje, maar verder verliep alles volgens schema.

Kamp. Oscar van Groevenbeek van mevrouw A. Offereins werd ‘Beste reu’ en ‘Beste van de clubmatch’. Hij won ook de beker voor ‘Beste zelfgefokte hond’.

Tijdens de clubmatch werd door de heer J.F. Baron van Hogendorp ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging een wisselbeker ter beschikking gesteld. Deze wisselbeker zou gewonnen worden door honden die zowel aan tentoonstellingen en de clubmatch als aan KNJV-proeven en veldwedstrijden deelnemen. Het bestuur moet een puntentelling maken, zodat per jaar kan worden bepaald welke hond zich de beste all-round Drentsche Patrijshond mag noemen.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 313