1990-09: Kampioenschapsnajaarsveldwedstrijd

Op zaterdag 22 september 1990 organiseerde de gebruikshondencommissie de kampioenschapsveldwedstrijd in de velden van de jachtcombinaties ‘Eext’ en ‘Anderen’. Er waren 3 groepen van elk 12 honden. Het was droog weer, ongeveer 20 graden en er waaide een matige wind. Na afloop bleek het veld zo goed met wild te zijn bezet, dat bijna iedere hond wild had gehad. In de openklas werden de Drenten 2e en 3e met een kwalificatie ‘Goed’ en er was ook nog een ‘Eervolle Vermelding’. In de novicenklas waren ook de twee eerste plaatsen voor een Drent, kwalificaties ‘Zeer Goed’ en ‘Goed’. ook werd er in deze klas tweemaal een ‘Eervolle Vermelding’ toegekend.

In de jeugdklas gingen de Drenten er met de plaatsen 1 t/m 5 vandoor met de kwalificaties: 1x ‘Uitmuntend’ en 4x ‘Goed’.

Birthe van de Kribbelkamp van mevrouw C.A.M. Taatgen-Botman was de uitmuntende hond. Haar verslag:
Birthe jaagt met een zeer hoge kophouding en een werkelijk schitterende galop door het veld. Jaagt met een goede band met haar voorjaagster in grootse stijl en maakt daarbij geen fouten, heeft ‘love to please’, komt via verwaaiing tot voorstaan, wordt afgefloten, blijft staan en maakt daarmee een correct punt.

Bron: Boek 'De Drentsche Patrijshond' (A.J. Booij en A.H. van der Snee) , bladzijde 341